Süreçler

Bilimsel Araştırmalar

T-LAB, 2012 yılından bu yana kan ve yağ dokularının, doku iyileşmesinde kullanılması üzerine Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen doktor ve firmalarıyla birlikte çalışmaktadır. Hem kendi bünyesinde kurduğu laboratuvarı, hem de dünyanın önde gelen laboratuvarları ile çalışarak, bilimsel protokoller geliştirilmesine katkı vermekte ve buradan edindiği bilimsel bilgiler ışığında yeni tıbbi cihazlar geliştirmektedir. Ayrıca her yıl kendi alanında yapılan bilimsel çalışmalara katkı sağlamak için sponsorluklarda bulunmakta, yıllık bütçesinin %7’sini bu amaca ayırmaktadır..

Eğitim

T-LAB, yurtiçi ve yurtdışında düzenlediği bayi eğitimleri ile Türkiye ve dünyada ürünlerinin kullanımı ve pazarlama süreçlerinin geliştirilmesi konusunda ortaklarına eğitimler vermektedir. Ayrıca konusunda uzman doktorlar ile düzenlediği workshoplar ile ürünlerin kullanımı hakkında hekimleri bilgilendirmektedir. Aralık 2022 tarihinde T-LAB Academy adıyla hekimlerin bilimsel görüşlerini ve klinik pratiklerini paylaşabildiği, özellikle rejeneratif tıbba odaklanmış global bir eğitim platformu kurulmuştur. Academy’de hekimlere son teknoloji ürünlerini nasıl etkin bir şekilde kullanacakları konusunda webinarlar ve hands-on/uygulamalı kurslar verilmektedir.


Pazarlama

T-LAB, dünyanın dört bir yanında, Türkiye’de ürettiği ürünlerin ve dünyanın önde gelen üreticileriyle yaptığı anlaşmalar dahilinde kendi adına ürettirdiği OEM ürünlerin tanıtımını yapmaktadır. Düzenli olarak MEDICA-Almanya, AMWC-Monaco, IMCAS-Fransa, EFORT-İspanya, KIMES-Kore, Dubai Derma-Birleşik Arap Emirlikleri kongre/fuar gibi etkinliklerin yanı sıra çok sayıda organizasyonda ürünlerini tanıtmaktadır. Türkiye’de Ortopedi, Plastik Cerrahi, Dermatoloji, Fizik Tedavi ve Medikal Estetik alanında yılda ondan fazla kongreye katılmaktadır.

CE ve Belgelendirme

T-LAB, bünyesinde bulundurduğu kalite uzmanları ile tasarım dosyasından, risk analizi, klinik değerlendirme raporlaması ve performans testlerine kadar tüm süreçleri kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir. Hem CE belgelendirilmesi, hem de FDA, MDSAP, EAC, KFDA, CFDA, SFDA gibi diğer ülke ve bölgelerin belgelendirme süreçlerini takip ederek, ürünlerini farklı ülkelerde satış için belgelendirmektedir. Sürekli iyileştirme kapsamında personellerine düzenli eğitimler vererek yeni regülasyonlara, yani geleceğe hazırlamaktadır.

Üretim

T-LAB bünyesinde 500 metrekare alanda 1 ISO 8, 4 ISO 7, 1 ISO 5 temiz oda bulundurmaktadır. Bu temiz odalarda plastik enjeksiyon ile PET, PC ve PP ürünlerin üretimi, vakumlu tüp dolum ve montaj, ultrasonik kaynak, blister formlama, silikonlama, tampon baskı, yıkama, kurutma, polimer jel üretme, dozajlama, poşetleme, blister kapatma, paketleme ve etiketleme işlemleri yapmaktadır. Ayrıca etilen oksit ve buhar sterilizasyon işlemlerinin tamamını kendi tesisinde yapmaktadır. Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerindeki partnerleri ile silikon, kauçuk ve metal parçaların üretimleri konusunda iş birliği yapmaktadır. Yurt dışında bulunan partnerleri ile de OEM ürünler konusunda çalışmakta ve kendi markası ile birçok ürünün Türkiye ve dünyada pazarlamasını üstlenmektedir.

Arge

T-LAB, edindiği bilimsel tecrübeyi mühendislik ile buluşturarak bilimsel protokollerin klinik alanında kullanımını kolaylaştıran tıbbi cihazlar geliştirmektedir. Cihazların tasarım aşamasından, katı model haline gelmesi, prototipleşmesi ve performans testlerinin yapılmasına kadar tüm süreçlerini ISO 13485 Tıbbi Cihazlar Kalite Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirmektedir.